Tecnologia, dades i presa de decisions


Èxit en l’esdeveniment “Tecnologia, dades i presa de decisions” dut a terme el passat 17 de maig al Parc Científic i Tecnològic de la UdG i convocat per Digital Girona, on els gairebé 40 assistents de diferents àmbits professionals, van poder conèixer una mica més de prop, el que les tecnologies de la informació poden aportar en l’àmbit industrial i com s’interrelacionen en el nou paradigma de la Indústria 4.0, els sistemes de producció amb els sistemes de gestió i l’anàlisi predictiu, tot això mitjançant les ponències de GLAM SOFTWARE, ANALITZA I AICI CONSULTANTS.

L’objectiu comú de la conferència va ser posar en valor la necessitat de l’anticipació de l’empresari a l’entorn canviant i que eines tecnològiques poden ajudar d’una manera definitiva, a aconseguir una visió que faciliti la presa de decisions ràpides i sòlides.

Començant per la recol·lecció de les dades en planta, la contextualització de la informació, l’anàlisi de les dades i la predicció de patrons de comportament. Tot això ens condueix al fet que els sistemes siguin capaços de realimentar-se amb aquesta informació i prendre decisions en funció de diferents paràmetres i variables.

Durant la conferència, vàrem recorrer territoris conceptuals com: Business Intelligence,  Big Data o Industry 4.0. De la mà dels ponents, líders de tres empreses capdavanteres a l’àmbit de la tecnologia empresarial, van abordar des de diferents angles, les possibilitats que ofereix el món tecnològic actual, per a l’ajuda en la presa de decisions empresarials.

Glam Software, va exposar els avantatges que suposa l’ús de programari per al control de la gestió integral de l’empresa i la importància del Business Intelligence en l’anàlisi i  presa de decisions.

Analitza CM, ens va proposar l’ús de solucions basades en la intel·ligència artificial, per a l’observació de tendències de consum i de patrons de comportament de clients, així com  la segmentació i anàlisi de productes.

AICI Consultants, es va endinsar a l’innovador món de la Indústria 4.0. L’automatització i control de sistemes de producció, la reducció d’errors i la traçabilitat del producte, la digitalització de processos i la recol·lecció de dades de cada procés. En definitiva, el control del procés productiu de principi a fi.

La sinergia d’aquestes tres empreses és un exemple clar de com estan convergint diferents disciplines dels entorns IT i OT, per obtenir un enfocament holístic de la indústria i una millora en l’eficiència empresarial.